Резултати од турнирот во местење на Рубикова коцка

2

На ден 20.04.2015 година во организација на Математичката секција при СЕТУ “Михајло Пупин – Скопје” се одржа  „Турнир во местење на Рубикова коцка“, во кој земаа учество вкупно 5 ученика и тоа:

  1. Никола Миленковски, I – 3
  2. Кире Петковски, I – 3
  3. Сашо Костиќ, III – 3
  4. Давид Митревски, III – 3
  5. Павел Тошински, ОУ “Блаже Конески – Скопје”

 

Во квалификациите постигнати беа следниве времиња:

 

  Име и презиме Постигнато време
1 Сашо Костиќ 48 секунди
2 Павел Тошински 2 мин. 9 секунди
3 Давид Митревски 2 мин. 39 секунди
4 Кире Петковски 6 мин. 52 секунди
5 Никола Миленковски истечено време

 

Првите тројца влегоа во полуфиналето каде беа постигнати следниве резултати:

 

  Име и презиме Постигнато време
1 Сашо Костиќ 51 секунда
2 Павел Тошински 1 мин. 8 секунди
3 Давид Митревски 2 мин. 9 секунди

 

Најдобрите двајца и по третпат ги наместија Рубиковите коцки  со следниве времиња:

 

  Име и презиме Постигнато време
1 Сашо Костиќ 45 секундi
2 Павел Тошински 1 мин. 14 секунди

 

На најдобро пласираните тројца ученици ќе им бидат доделени признанија од училиштето.