Резултати од натпреварите по специфични вештини за учебната 2016 / 2017 год.

20170407_135509

  Традиционално трета година по ред на: 07.04.2017 година во просториите на нашето училиште се одржаа натпревари по специфични вештини: решавање на Судоку и местење на Рубикова коцка. На натпреварите, покрај учениците од нашето училиште, учествуваа и ученици од основните училишта на Град Скопје. На натпреварите најдобри резултати постигнаа:

 

-      Решавање на Судоку:

Дејан Ристовски I – 4 (СЕТУ„Михајло Пупин“),

Дарко Михајлов (ОУ„Наум Наумовски – Борче“),

Петар Младеновски  (ОУ„Наум Наумовски – Борче“)

 

-      Местење на Рубикова коцка:

Борјан Тодоровски (ОУ„Димитар Македонски“) – 1 минута и 11 секунди

Андреј Трајанов II – 4 (СЕТУ„Михајло Пупин“– 1 минута и 30 секунди

Андреј Георгиевски II – 6 (СЕТУ„Михајло Пупин“– 2 минути

 

 

На натпреварувачите им благодариме за учеството и за постигнатите резултати