СЕТУГС „Михајло Пупин“ -систем за автоматското дезинфицирање на возилата на територија на Гази Баба

92291651_10157879937980642_7704502533896536064_n

СЕТУ „Михајло Пупин “ и ЕМУЦ „ 8-ми Септември“ во соработка со Кризниот штаб на Општина Гази Баба подготвува систем за автоматското дезинфицирање на возилата на територија на Гази Баба .Во наредните неколку денови ќе бидат поставени три пункта за автоматско дезинфицирање на возилата.Како училиште го вложуваме целиот наш капацитет за да помогнеме се што треба во борбата против Ковид 19.
Во општина Гази Баба пуштена е првата станица за дезинфекција на возилата.Следните денови ќе се постават уште три вакви станици.