Штафетна трка во чест на патронот Михајло Пупин

20170426_104541

На 26.04.2017 година на кејот на реката Вардар во Градскиот Парк се одржа традиционалнaта штафетна трка по повод Патрониот ден на нашето училиште СЕТУГС     „ Михајло Пупин“-Скопје.

     На натпреварот учествуваа ученици од сите класови, кои беа поделени по години, а најбрзите учествуваа во финалната трка.

            Во финалната трка беа постигнати следните резултати:

Освоено место

Клас

Време

1

III-2

1.42.28

2

IV-2

1.44.57

3

II-6

1.54.25

4

I-2

1.58.15

 

 

 

        За победниците на натпреварот III – 2 клас, предвидена е реализација на еднодневна  едукативна екскурзија со посета на Охрид и Вевчани.