Наградени на натпреварите по Spelling Bee

3

   На 07. 03.2018 година  за првпат во нашето училиште во организација на секцијата по англиски јазик со одржа натпревар по Spelling Bee (брзо спелување на зборови).

На натпреварот учествуваа околу педесетина ученици, а десет ученици (Мухсин Ферати, Бојан Станковски I-8, Душан Милановиќ II-1, Андреј Новоселски II-2, Антонио Достинов II-3, Димитрија Тимески III-2, Никола Димевски, Александар Спасовски III-3, Драган Калеовски III-4, Леонардо Куневски IV-3 клас) се квалификуваа на регионалнитот натпревар кој се одржа на 31.03.2018 година во просториите на South East Europian University Skopje. Ученикот Никола Димевски од III-3 клас обезбеди учество на државното  натпреварување и го освои второто место. На учесниците и наградените ученици им честитаме за постигнатите резултати.