Солиден резултат на државниот натпревар по физика

IMG-3c6b2796ea6830dbe69f0890babc3959-V

    На ден 28.04.2018 година, во училиштето СОУ „7 Марси“ во Тетово се оджа 61 Државен натпревар по физика.

На овој натпревар нашето училиште го претставуваше ученикот Сотир Собралиев од I -2 клас, којшто по успешните настапи на општинскиот и регионален натпревар, успеа да обезбеди учество на Државниот натпревар по физика. Ученикот постигна значителен успех и на овој натпревар , освојувајќи го десетото место во Република Македонија.
На ученикот му честитаме за постигнатиот успех.