Дневна архива: 27 април 2015

Образовно Рандеву 2015, Велес

Filip Simonovski-pobednicka

На 17 и 18.04.2015та во Велес се одржа десеттото по ред Образовно Рандеву во организација на МАССУМ (Младинска асоцијација на средни стручни училишта на Македонија) и СОУ Димитрија Чуповски од Велес.  Настанот традиционално е потпомогнат од USAID.

Освоено прво место на 51-от Државен натпревар на младите истражувачи

Untitled

На 51-от Државен натпревар на младите истражувачи од Република Македонија кој се одржа на 25.04.2015 год. во Неготино а во организација на Сојузот на здруженијата за техничка

К О Н К У Р С

Конкурс за запишување ученици во СЕТУГС „Михајло Пупин“- Скопје за учебната 2015/2016 година