Месечна архива: мај 2018

Денови на електротехниката 2018 година

IMG-530b8b8851139e31f6070a7150f5bc9c-V

     Во периодот од 21.05.2018 до 23.05.2018 година во просториите на нашето училиште се одржа седмата манифестација ,„Денови на електротехника 2018’’ со учество  на 27 основни училишта од Град Скопје и вкупно пријавени: 108 ученици и 26 наставници-ментори.

Матурска парада 2018 година

IMG-c815f3b828d56c51aeae4c5cfdb48d4a-V

Резултати од првиот дел на Денови на електротехниката 2018

ранг листа 2018 денови на електротехника
денови-на-елект-мк-2018

Aгенда за манифестација „Денови на електротехниката 2018“

Агенда за манифестацијата „Денови на електротехниката 2018“

ОГЛАС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО I ГОДИНА ВО УЧЕБНА 2018- 2019 ГОДИНА

ОГЛАС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО I ГОДИНА ВО УЧЕБНА 2018- 2019 ГОДИНА

Ученици на обука во средното училиште „Руѓер Бошковиќ“-Винковци, Р Хрватска

thumbnail (5)

    Во рамки на програмата за соработка помеѓу СЕТУГС „Михајло Пупин“ Скопје и техничкото училиште „Руѓер Бошковиќ“ од Винковци, Република Хрватска – Мобилност за учење преку пракса, во периодот од 22 до 28.04.2018 година се реализираше обука со наслов: „Програмирање на индустриска роботска рака“ во Техничката школа „Руѓер Бошковиќ“.

Солиден резултат на државниот натпревар по физика

IMG-3c6b2796ea6830dbe69f0890babc3959-V

    На ден 28.04.2018 година, во училиштето СОУ „7 Марси“ во Тетово се оджа 61 Државен натпревар по физика.

Првонаградени на натпревар за прва помош

1

     На ден: 05.05.2018 година во организација на Црвен крст, општинска организација Гази Баба се одржа 41-от општински натпревар за прва помош.

Успешен настап на државниот натпревар за средни стручни училишта

Capture

     На ден: 04.05.2018 година во просториите на АСУЦ „Боро Петрушевски“ – Скопје, се одржа XXXVII – те Државен натпревар на учениците од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта на Р. Македонија.

Наградени на натпреварите по Spelling Bee

3

   На 07. 03.2018 година  за првпат во нашето училиште во организација на секцијата по англиски јазик со одржа натпревар по Spelling Bee (брзо спелување на зборови).

Посета на компанијата АРЦЕЛОР МИТАЛ

All-focus

      Во рамките на планираните активности за реализација на наставната програма ПОДГОТОВКА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И РАБОТА нашите ученици од трета година ја посетија компанијата АРЦЕЛОР МИТТАЛ.

Потпишан Меморандум за соработка со шест компании од бизнис секторот

11

    По минатогодишната успешна соработка со компанијата ЕВН Македонија и стартувањето на проектот „20-20-20“ и оваа учебна 2017/2018 година продолжува соработката со реномирани домашни и странски компании.