Дневна архива: 15 мај 2018

Ученици на обука во средното училиште „Руѓер Бошковиќ“-Винковци, Р Хрватска

thumbnail (5)

    Во рамки на програмата за соработка помеѓу СЕТУГС „Михајло Пупин“ Скопје и техничкото училиште „Руѓер Бошковиќ“ од Винковци, Република Хрватска – Мобилност за учење преку пракса, во периодот од 22 до 28.04.2018 година се реализираше обука со наслов: „Програмирање на индустриска роботска рака“ во Техничката школа „Руѓер Бошковиќ“.

Солиден резултат на државниот натпревар по физика

IMG-3c6b2796ea6830dbe69f0890babc3959-V

    На ден 28.04.2018 година, во училиштето СОУ „7 Марси“ во Тетово се оджа 61 Државен натпревар по физика.

Првонаградени на натпревар за прва помош

1

     На ден: 05.05.2018 година во организација на Црвен крст, општинска организација Гази Баба се одржа 41-от општински натпревар за прва помош.

Успешен настап на државниот натпревар за средни стручни училишта

Capture

     На ден: 04.05.2018 година во просториите на АСУЦ „Боро Петрушевски“ – Скопје, се одржа XXXVII – те Државен натпревар на учениците од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта на Р. Македонија.

Наградени на натпреварите по Spelling Bee

3

   На 07. 03.2018 година  за првпат во нашето училиште во организација на секцијата по англиски јазик со одржа натпревар по Spelling Bee (брзо спелување на зборови).