Категорија: Некатегоризирано

ДЕНЕС УЧИЛИШТЕТО НЕ РАБОТИ

Поради технички причини денес училиштето не работи, утре ќе има редовна настава. За дополнителни измени ќе има информации.

Завршни сметки за 2017 година

M-PUPIN-2017-903-15
M-PUPIN-2017-787-10
M-PUPIN-2017-785-66
M-PUPIN-2017-603-13

Завршни сметки

MP ZAVRSNA SMETKA 2016 903
MP ZAVRSNA SMETKA 2016 787
MP ZAVRSNA SMETKA 2016 785-66
MP ZAVRSNA SMETKA 2016 603

Е-настава

Линк до веб страната на еден од нашите наставници по стручни предмети, каде тековно се поставуваат е-содржини за потребите на наставата. Пријатно учење!

www.programiranjeiavtomatika.wordpress.com

Априлска испитна сесија

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ  AПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2016 / 2017 ГОДИНА

ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПРЕМИН, ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА  (УЧЕБНА 2016 / 2017 ГОДИНА)

ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (учебна 2016 / 2017 година)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПРЕМИН, ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ    ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2016 / 2017 ГОДИНА)

Успешно учество на МАКИНОВА 2016 година

33

На 36-тата меѓународна изложба нa прoнajдoци, тeхнички унaпрeдувaњa, нoви прoизвoди и твoрeштвo нa млaди – МАКИНОВА, одржана во периодот: 18 до 22.10.2016, во просториите на Скопскиот саем, ученикот Андреј Трајанов од II-4 клас го презентираше трудот: функционален модел на роботска рака, под менторство на професор Наташа Божиновска  и го освои првото место

ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2016 / 2017 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕМИН, ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ 

Ние сме најдобри

14627911_1243166549068252_1627287282_n

     На 30.09.2016 година, во рамките на манифестацијата „Ние сме најдобри“, се одржа средношколска забава на која настапи бендот на нашето училиште „Михајло Пупин“ – кој имаше триесет минутен настап.

Натпревар за најдобра веб страна

WP_20160926_15_16_06_Pro

СЕТУГС „Михајло Пупин“ аплицираше на јавниот повик распишан од Министерството за образование и наука за избор на „Најдобра училишна веб страна“ во категоријата средни училишта и се пласираше во најдобрите три во Републиката. Тимот кој ја изработи веб страната е следниот:

Почна новата 2016/2017 учебна година

DSC00520

На 1.09.2016 година почна уште една приказна за LXIII генерација ученици во нашето училиште.

АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2015 / 2016 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПРЕМИН, ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ

 

ПОТПИШАН ДОГОВОР СО КОМПАНИЈАТА ЕВН

IMG_20160418_163337

          И оваа учебна година група на ученици ќе има можност, во текот на летниот период, да реализира практична обука во компанијата ЕВН.

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА СРЕДНОШКОЛСКИТЕ ИГРИ

  Во организација на СФЕРА – Здружение на граѓани за подобрување на себеси и другите на ден: 03.10.2015 година во Скопје се одржаа традиционалните средношколски игри. На манифестацијата, од нашето училиште, ученицитe учествуваа во пет категории: креативно пишување, фотографски вештини, квиз –општествени науки, квиз –природни науки и игра-плеј.

Реализација на практична настава во летниот период

Започна реализацијата на практичната настава за учениците од прва година, кои учат по реформирани наставни програми, од образовниот профил електроинсталатер и монтер. Практичната настава се изведува во стопанскиот субјект Електра – комерц со времетраење од 15 јуни до 10 јули 2015 година.

„БИДИ ИН“

Резултати од тестот по физика

РЕЗУЛТАТИ ОД ТЕСТОТ ПО ФИЗИКА ВО РАМКИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА  ”ДЕНОВИ НА ЕЛЕКТРОТЕХНИКАТА 2015″ 

УЧИЛИШТА КОИ ИМААТ НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОСВОЕНИ БОДОВИ ОД ТЕСТОТ ПО ФИЗИКА ВО РАМКИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА  ”ДЕНОВИ НА ЕЛЕКТРОТЕХНИКАТА 2015″  и се стекнуваат со право да се натпреваруваат во квизот на знаење кој ќе се одржи во петок со почеток во 11:30 часот.

Енергетска ефикасност на објекти

20150515_103959

На 15.05.2015 година во нашето училиште СЕТУГС„Михајло Пупин“-Скопје во рамки на Проектот на УСАИД  и Хабитат Македонија  за енергетска ефикасност за секторот домување, се реализараше втората по ред  обука на наставниците за успешно реализирање на наставата по наставниот предмет „Енергетска ефикасност на објекти“ ,

Резултати од турнирот во местење на Рубикова коцка

2

На ден 20.04.2015 година во организација на Математичката секција при СЕТУ “Михајло Пупин – Скопје” се одржа  „Турнир во местење на Рубикова коцка“, во кој земаа учество вкупно 5 ученика и тоа:

Образовно Рандеву 2015, Велес

Filip Simonovski-pobednicka

На 17 и 18.04.2015та во Велес се одржа десеттото по ред Образовно Рандеву во организација на МАССУМ (Младинска асоцијација на средни стручни училишта на Македонија) и СОУ Димитрија Чуповски од Велес.  Настанот традиционално е потпомогнат од USAID.

К О Н К У Р С

Конкурс за запишување ученици во СЕТУГС „Михајло Пупин“- Скопје за учебната 2015/2016 година

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ – АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2014 / 2015 ГОДИНА

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПРЕМИН, ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ 

АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2014 / 2015 ГОДИНА

Честит 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија

Директорот и вработените во нашето училиште СЕТУГС ,,Михајло Пупин”- Скопје на сите ученици им упатуваат честитка по повод Денот на независноста на Република Македонија – 8 Септември.

Нашето училиште со прво и второ место на национален натпревар

Во рамките на Конкурсот Млади репортери за животна средина , филмот Приказна на 21 – от век , го освои првото место, a „ Биди свој “ второто.
Како дел од активностите на Програмата „Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“ која се спроведува во сите средни училишта на конкурсот на кој по втор пат учествуваме, по втор пат и победуваме.

РЕАЛИЗИРАН И ВТОРИОТ ДЕЛ ОД АЦЕС – ПРОЕКТОТ

АЦЕС Вараждин – Хрватска, Февруари 2014 година

                 Од 11 до 14 февруари, седум наши ученици имаа можност да учествуваат во реализацијата на вториот дел од  меѓусебната соработка  со Средното електромашинско училиште од Вараждин,Република Хрватска. Оваа соработка беше предвидена во рамките на заедничкото, партнерско учество во АЦЕС – проектот на тема „Откриј ги разликите во себе и околу себе “ .

СРЕЌЕН ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА !

На сите ученици им посакуваме

СРЕЌЕН ПОЧЕТОК НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА !

Конкурс за упис во учебната 2013/2014 година

На 24 и 25 јуни 2013 година учениците кои го завршиле основното образование ќе се одлучат во кое од средните училишта ќе ги надоградат своите знаења.

Задачи од “Денови на електротехниката 2013″

Во прилог погледнете ги задачите и решенијата кои осмооделенците ги решаваа на натпреварот….

makedonski 2013

albanski 2013

Агенда за Денови на електротехниката 2013

Тука може да ја видите Агендата според која ќе се одвиваат активностите на “Денови на електротехника 2013″….

Агенда за Денови на електротехника 2013

Задачи од натпреварот на Денови на електротехниката 2012

Наредната недела од 21.05. – 23.05.2013 година ќе се одржи манифестацијата “Денови на електротехниката 2013″ . На истата осмооделенците ќе се натпреваруваат на  натпреварот  по физика. Минатогодишните задачи од тестот кој беше даден на натпреварот е даден во продолжение…

Денови на електротехника 2013

Започнаа подготовките за манифестацијата “ДЕНОВИ НА ЕЛЕКТРОТЕХНИКА 2013″ која годинава ќе се одржи традиционално по втор пат.

Пријави се и покажи што знаеш!

Наши познати и успешни фаци

Изминативе денови, нашето училиште беше горд домаќин на своите поранешни ученици кои веќе изградиле успешна кариера.

Своите искуства со учениците ги споделија Ранко Петровиќ – Бубамара (сопственик на радио, организатор на манифестацијата Крушево – Етно град, организатор на Златна Бубамара на популарноста) и Марјан Прповски (директор на ТАВ аеродром – Скопје). Тие низ своите усни презентации им покажаа на учениците колку вредни луѓе излегле од нашите училишни клупи.

ОБУКА НА НАСТАВНИЦИТЕ ОД СЕТУГС “МИХАЈЛО ПУПИН”

obuka2

Современи методи во наставата, активно вклучување на учениците и поттикнување на нивната креативност

Посета на Ниш

7

          На ден 26.12.2012 год. беше реализирана посета на електротехничкото училиште “Мија Станимировиќ” – Ниш  од 24 ученици од III и IV год. од нашето училиште и наставниците Наташа Божиновска, Татјана Маленко и Кирил Крстевски.