Лабораторија за обновливи извори на енергија и енергетска ефикаснот

Настава во нов, современ кабинет за обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност Повеќе »

ИНВЕСТИРАЈ ВО СВОЈАТА ИДНИНА ЗАПИШИ СЕ ВО ПУПИН

вклопете се во иднината квалитетно образование практични вештини Повеќе »

Проект CORELA – ERASMUS + 2018-2020 година

Започна проектот чиj носител е нашето училиште СЕТУ на Град Скопје “Михајло Пупин”- Скопје,заедно со нашите партнери Школски центар Крањ – Словенија, Универзитетот во Марибор ( Словенија ), Техничкото училиште Руџер Бошковиќ – Винковци ( Хрватска ) и ДТК Смарт- тек – Скопје. Повеќе »

ПОЧИТУВАНИ, ВЕ ИЗВЕСТУВАМЕ ДЕКА НА ДЕН 14.05.2022 ГОДИНА (САБОТА ) СО ПОЧЕТОК ВО 10.00 ЧАСОТ ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ - СРЕДНО ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКО УЧИЛИШТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ „ МИХАЈЛО ПУПИН“ – СКОПЈЕ ЌЕ ИМА ОТВОРЕН ДЕН ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ Повеќе »

 

СЕТУ на Град Скопје “ Михајло Пупин” грант €453,590.00

326263929_849726016292034_6932077914171839671_n

Денес во просториите на СЕТУ Михајло Пупин во присуство на Градоначалничката на Град Скопје Г-ѓа Данела Арсовска и директори од компаниите Либерти, Макстил и Раде КОНЧАР контактори и релеи беше презентиран добиениот грант од Regional Challenge Fund . Со поддршка на консултантската компанија Примепоинт ДОО Скопје, конзорциумот предводен од средно електротехничко училиште на Град Скопје „ Михајло Пупин“ од Скопје и компаниите ЛИБЕРТИ АД Скопје, Раде Кончар Контактори и релеи доо и Макстил АД Скопје обезбеди грант во висина од €453,590.00 Евра од Регионалниот фонд за предизвици. Фондот е иницијатива на Германската развојна банка (KfW), а финансирана и од германското Федерално министерство.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2022 / 2023 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ И ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ – ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2022 2023 ГОДИНА)

Прво место на ROBOMAC

317937093_10160270298985642_6199812982953794926_n

Факултетот за електротехника и информациски технологии во соработка со Лабораторијата за производство ФЕИТ-ФабЛаб и студентскиот огранок на IEEE по трет пат го организираа натпреварот во роботика, вештачка интелигенција и електроника ROBOMAC Junior, во периодот од 30 ноември до 2 декември 2022.

Наградени на Еконова

IMG-7cd3215d1d9abbb2481d7babeb5e3ac9-V

По повод одржувањето на 20-тата изложба на Еконова  и 43-тата изложба на Макинова 2022, Друштвото за заштита на интелектуална сопственост Берин ДОО Скопје додели награда на нашите ученици Ангела Исовска, Михаела Петровска и Јован Дејановски за проектот Soil Bin – паметен компостер под менторство на професорката Анѓелка Андрески, како успешни млади учесници на изложбата Еконова 2022.

Еднонеделна посета на ученици и професори од Турција

314085237_10160152367725642_3579187971624112006_n

Денес заврши еднонеделната посета на ученици и професори од Турција на проект од Еразмус . Споделивме ново искуство на учениците и покажавме како денес функционира нашето училиште. Благодарност до колешките Сандра Ивановска и Наташа Божиновска кои го кординираа овој проект. СЕТУ Михајло Пупин – европско училиште!

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2022 / 2023 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2022 / 2023 ГОДИНА)

Наши ученици и професори во „Михајло Пупин“ во Нови Сад

311970892_10160093790385642_612614579387823999_n

СЕТУ Михајло Пупин ги усовршува своите ученици и професори. Од 10 до 14 Октомври 2022 година наши ученици заедно со професори беа на размена во Електротехничка Школа “Михајло Пупин “-Нови Сад.

Информација за стипендии на ученици

Ве известуваме дека во Одделението за ученички стандард во тек е прием на документи за продолжување на ученички стипендии, кои се веќе одобрени во некоја од претходните учебни години.
Потребни документи за продолжување ученичка стипендија се:
- потврда за редовен ученик во учебната 2022/2023 година
- копија од свидетелство за претходната учебна 2021/2022 година
Краен рок за продолжување на стипендиите е 30 ти септември.

Информација од Министерство за образование и наука

Програма за ученичка компанија

image2

Од 14 до16 септември се одржа “Основната обука за спроведување на програмата за ученичка компанија” на Џуниор Ачивмент Македонија, која учествуваа и професорите од СЕТУГС “Михајло Пупин”, Aња Манчевска и Сенад Сејфиќ, и притоа добија први места за идејно решение поврзано со формирање на ученичка компанија, како и на квизот за познавање од тематиките.

ИНТЕРЕН ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ЗА РАЗМЕНА СО ЕТШ „МИХАЈЛО ПУПИН“- НОВИ САД

Интерен оглас за пријавување ученици за размена со Михајло Пупин од Нови Сад + критериуми

Возен ред на автобуска линија 3А

Почитувани возниот ред од Водњанска ( Водно ) до СЕТУ Михајло Пупин и назад на Автобусот со бр 3А се реализира по следниот возен ред:Возен ред на автобуска линија 3А

Среќен почеток на новата учебна година

Почитувани ве известуваме дека учебната 2022-2023 година ќе започне на 1 ви Септември ( четврток ) по следниот распоред:

прва и втора година од 07.30 часот
трета и четврта година 13.20 часот

СЕТУ Михајло Пупин Ви посакува Среќна и успешна учебна година!

Распоред на ученици по класови:

I – 1 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА ЕЛЕКТРОНИКА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
I – 2 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА ЕЛЕКТРОНИКА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
I – 3 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА И АВТОМАТИКА
I – 4 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА И АВТОМАТИКА
I – 5 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА И АВТОМАТИКА
I – 6 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА И АВТОМАТИКА
I – 7 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЕНЕРГЕТИЧАР (ДУАЛНА)
I – 8 КЛАС – ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЕНЕРГЕТИЧАР (ДУАЛНА)
I – 9 КЛАС – ЕЛЕКТРИЧАР ЕЛЕКТРОМОНТЕР НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИ МРЕЖИ
I – 10 КЛАС – ЕЛЕКТРИЧАР ЕЛЕКТРОМОНТЕР НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИ МРЕЖИ

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2021 / 2022 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2021 / 2022 ГОДИНА)

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ТЕБЕ

Screenshot_3

Нa 09-10.05.2022 год. во просториите на факултетот за Електротехника и информациски технологии ФЕИТ, претставници од нашето училиште, наставниците Јелена Стојановиќ Јосифовска, Наташа Божиновска, Софија Темкова и Стефана Христовска и учениците Давид Костовски, Матеј Згонц, Мартин Кузмановски и Матеј Николовски, учествуваа на едукативна работилница на тема „Развојни микропроцесорски системи“, во рамките на проектот „Технологија за тебе“, во организација на Логинг Електроникс.

Конечни ранг листи од трето пријавување во прв уписен рок

Електротехничар за електроника и телекомуникации

Електротехничар енергетичар

Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи

Оглас за запишување на ученици во I година – прв уписен рок трето пријавување

Оглас за запишување на ученици во I година во учебна 2022/2023 година – прв уписен рок трето пријавување

Конечни ранг листи од второ пријавување во прв уписен рок

Електротехничар за електроника и телекомуникации

Електротехничар енергетичар

Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи

Оглас за запишување на ученици во I година во учебна 2022 / 2023 година ПРВ УПИСЕН РОК второ пријавување

Оглас за запишување на ученици во I година во учебна 2022 / 2023 година ПРВ УПИСЕН РОК второ пријавување

Конечни ранг листи од прв уписен рок – уписи 2022

KTA finalna_rang_lista

ETK finalna_rang_lista

ENERGETIKA finalna

EVN finalna_rang_lista

finalna_rang_lista KTA Albanska

Распоред за прием на документи по азбучен ред

Screenshot_20220614-122846_Drive

Распоред за прием на документи по азбучен ред

Уписи во средно училиште

Почитувани деветтоодделенци утре е време за прав избор. Средното ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКО училиште на Град Скопје “ Михајло Пупин” е вистинскиот избор кој ви обезбедува иднина. Сите кои немаат технички услови сите кои имаат потреба од помош при електронското аплицирање може да дојде во нашето училиште вторник 14.06.2022 од 08.00 до 19.00 часот и Среда  15,06.2022  од 08.00 до 15.00 часот каде наши колеги професори ќе ви помогнат да аплицирате без проблем. ВЕ ОЧЕКУВАМЕ

Запиши се во средно училиште во 4 чекори!

objava-2-mk

Запиши се во средно училиште брзо и едноставно и стани дел од модерен образовен систем!
Новата и единствена платформа за електронско запишување ученици во средните училишта овозможува запишување во само 4 чекори.
Кликни на линкот кој води до онлајн апликацијата
www.e-uslugi.mon.gov.mk
Пополни ги потребните податоци и прикачи ги потребните документи
Притисни аплицирај
Испечати ја пoтврдата која треба да ја приложиш во одбраното училиште
За првото пријавување на учениците во конкурсниот рок, Порталот ќе биде отворен од 10.06.2022 (10.00 часот). Учениците ќе може да ги пополнуваат своите пријави (апликации) заклучно со 15.06.2022 (најдоцна до 15.00 часот), после што системот ќе биде затворен за аплицирање.

НАСОКИ ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС 2022

UPIS 2022

НАСОКИ ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС 2022

Ученичка компанија

0-02-0a-bdc14208fb49d4d0c1678775546a1c1218ecc4d3909408ae09517dd95962ecaf_46a8bcfcae1a0036

Нашето училиште е учесник на Националните натпревари поврзани со проектот Ученичка компанија организиран од Џуниор Ачивмент. На 26.05.2022 (четврток) и 27.05.2022 (петок) 5 ученици со нивниот наставник ментор Стефана Христовска и со ученичката компанија МPSetings присуствуваа на Националниот натпревар на најдобри ученички компании за учебната 2021/2022 година.

Отворен ден во СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“ – СКОПЈЕ

otvoren den

Во сабота , 14.05.2022 Ве очекуваме драги деветодделенци заедно со Вашите родители , да дојдете во нашето училиште на отворен ден од 10-14 часот и поблиску да го запознаете училиштето и неговите капацитети.
Ве очекуваме!

Резултати од тест по Физика – Денови на електротехниката 2022

Денес на 12.05.2022 во просториите на нашето училиште започна IX-тата по ред манифестација Денови на електротехниката. Присуствуваа голем број на основни училишта од Град Скопје и за првпат годинава и основни училишта од другите градови од Р.С.Македонија. После свеченото отварање на кое обраќање имаше Директорот на СЕТУГС „Михајло Пупин“ – м-р.Димитар Ѓорѓиев, учениците се упатија на решавање на тестот по Физика. По завршување на тестот, учениците од основните училишта заедно со своите ментори , организирано ги однесовме на Матка и органзииравме посета на Музејот на ЕВН – Изложбениот центар „Матка“. Во прилог се резултатите од тестот по Физика.
Резултати од тестот по Физика – Денови на електротехниката 2022
Во текот на утрешниот ден трите најдобро рангирани училишта ќе се натпреваруваат на Квиз натпревар.
Им посакуваме успех на сите учесници!

Конкурс за упис во прва година за учебна 2022 / 2023 година

1

Деветодделенци време е да направите избор за Вашето понатамошно образование. Направете го вистинскиот избор – изберете го СЕТУ Михајло Пупин, едно од најнаградуваните училишта во Македонија.
Конкурс за упис во прва година за учебна 2022 / 2023 година

ПОСТОЈАНО МЕЃУ НАЈДОБРИТЕ!!!

На 58-от Државен натпревар на младите истражувачи – Наука на млади:

1. Александар Јанев, од IV-4 клас, под менторство на проф. Анѓелка Андрески освои 2 место во областа Дизајн на веб страници

2. Бојан Котев, од IV-5 клас, под менторство на проф. Даниела Сандева освои 2 место во областа Компјутерско програмирање

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2021 / 2022 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ
АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2021 / 2022 ГОДИНА)

Уписи во СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Скопје 2022 / 2023

3

СЕТУГС „Михајло Пупин“ -Скопје потпиша меморандум за соработка со две средни училишта од Зеница, БИХ

thumbnail

Во просториите на Власта на Зеничко- Добојски кантон во Босна и Херцеговина во присуство на Министерот за образование Спахија Козлиќ, Средното електротехничко училиште на Град Скопје Михајло Пупин потпиша меморандум за соработка со две средни училишта од Зеница -Босна и Херцеговина, Техничка школа Зеница и Мешовита школа Зеница. Со потпишување на овој меморандум од оваа година ќе има размена на ученици , аплицирање на заеднички проекти, подобрување и размена на искуство во дуалното образование во трите училишта.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2021 / 2022 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2021 / 2022 ГОДИНА)

МОН: Почетокот на второто полугодие одложен за први февруари

МОН: Почетокот на второто полугодие одложен за први февруари

Почетокот на второто полугодие во основните и средните училишта се одложува за први февруари годинава, одлучи Владата на Република Северна Македонија сношти на владина седница по препорака на Главниот координативен кризен штаб и согласно епидемиолошките информации дека земјата се наоѓа во пик на заразата. Согласно одлуката, наставата со физичко присуство во училиштата продолжува на првиот ден од месец февруари.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

СЕТУ Михајло Пупин – домаќин на висока делегација од Босна и Херцеговина( Зеничко-Добојски кантон)

263555108_10159504813700642_5752575195582425171_n

СЕТУ Михајло Пупин беше домаќин на висока делегација од Босна и Херцеговина( Зеничко-Добојски кантон), која се состоеше од : министерот за образование, наука култура и спорт г-дин Спахија Козлиќ,заменик министерката за образование г-ѓа Бернадета Галијасевиќ, претседателката на стопанската комора г-ѓа Дијана Бабиќ , заменик министерката за труд и социјала ѓ-га Вилдана Кондиќ, репрезентот на Хелветас г-дин Свен Доминковиќ.

Наградени на МАКИНОВА и BERIN Intellectual Property Agency

Во периодот од 08-10.11.2021 во организација на Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички достигнувања на Македонија СПАТУМ и Народнатехника на Македонија по 42 пат се оддржа Меѓународна изложба за иновации, пронајдоци, патенти, дизајн, идеа, нови производи и технологии,трговски марки, истражувачки проекти и младинско творештво 42-МАКИНОВА 2021 на која ученикот Маријан Багевски доби награда како млад иноватор под менторство на наставник Наташа Божиновска и учениците Мартин Милчевски и Лука Дамјанов, награда од BERIN Intellectual Property Agency под менторство на наставник Даниела Сандева.

Прв Дигитален саем за средно стручно образование

260275883_10159489842585642_6270365525345923159_n

Почитувани,
Ни претставува задоволство да Ве поканиме на првиот Дигитален саем за средно стручно образование, организиран од проектот Образование за вработување во Северна Македонија – Е4Е@мк, поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка во соработка со Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија. Настанот ќе се одржи на 30 ноември и 1 декември, 2021 година од 13 часот. СЕТУ “Михаjло Пупин” е на агендата на 01.12.2021 со почеток од 13.30h.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ
ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

Практична работа во европски компании

1

Во рамките на Eразмус проектот Европски компетенции, во период од 21.9.2021 до 6.10.2021 во Повоа де Варзим, Португалија, 5 наши ученици под менторство на професор Анѓелка Андрески изведуваа практична настава во познати компании како https://www.diamantesolar.pt и https://craveiromobiliario.com. Покрај зголемување на компетенциите на учениците во струката со размена на искуства и знаења, тие ги запознаа и културно историските знаменитости на Португалија со посета на значајните места во Порто, Лисабон и Повоа де Варзим.

СЕТУГС „Михајло Пупин“ дел од проектот за мобилност на ученици и вработени/кадар во стручно образование и обука

CDI Macedonia – ИРЗ Македонија со поддршка на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност во соработка со СОУ Ѓорче Петров – Крива Паланка; РЦСОО Моша Пијаде – Тетово; ОСТУ”Наце Буѓони”;СЕТУ Михајло Пупин; СУГС “Владо Тасевски”-ПТТ во период од 20.09.2021 до 05.10.2021 организира мобилност за ученици од електротехничка и машинска струка во Повоа Де Варзим, Португалија.

РАСПОРЕД НА ЅВОНЕЊЕ

РАСПОРЕД НА ЅВОНЕЊЕ
I смена
1 час 07:30 08:15
2 час 08:15 09:00
3 час 09:00 09:45
Голем одмор 09:45 10:10
4 час 10:10 10:55
5 час 10:55 11:40
6 час 11:40 12:25
7 час 12:25 13:10

II смена
1 час 13:45 14:30
2 час 14:30 15:15
3 час 15:15 16:00

Голем одмор 16:00 16:25
4 час 16:25 17:10
5 час 17:10 17:55
6 час 17:55 18:40
7 час 18:40 19:25

Да ги почитуваме протоколите во училиште

ДА ОДРЖУВАМЕ ФИЗИЧКА ДИСТАНЦА

ДА НОСИМЕ МАСКА ПОСТОЈАНО

РЕДОВНО ДА МИЕМЕ РАЦЕ

ДА ГИ ПОЧИТУВАМЕ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Учебната 2021/22 год. ќе започне на 01.09.2021 год. со физичко присуство на учениците во училиштето. Учениците од прва и втора година наставата ќе почнат да ја следат во прва смена со почеток во 07:30 часот, а учениците од трета и четврта година наставата ќе почнат да ја следат во втора смена со почеток во 14:00 часот.
Учениците да доаѓаат на училиште најдоцна 15 минути пред почеток на наставата во училишниот двор.
РАСПОРЕД НА ЅВОНЕЊЕ
I смена
1 час 07:30 08:15
2 час 08:20 09:05
3 час 09:10 09:55
4 час 10:15 11:00
5 час 11:05 11:50
6 час 11:55 12:40
7 час 12:45 13:30

II смена
1 час 14:00 14:45
2 час 14:50 15:35
3 час 15:40 16:25
4 час 16:45 17:30
5 час 17:35 18:20
6 час 18:25 19:10
7 час 19:15 20:00

СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН се подготвува за новата учебна година

240945184_10159299082990642_1076573463771040845_n

СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН полека се подготвува за новата учебна година. Денес низ целото училиште во сите тоалети и ходници се поставени рекламни рамки со материјали за информирање на учениците и вработените како да се заштитат од Ковид 19 и како да одржуваат лична хигиена. Од утре поставуваме и постери во секоја училница каде ќе има настава…

Безбедни во училиште

Web-Banner_SITE-TRI-MK_gif

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

ИНФОРМАЦИЈА

ГИ ИНФОРМИРАМЕ УЧЕНИЦИТЕ КОИ ПО ЗАВРШУВАЊЕ НА ЈУНСКИОТ УПИСЕН РОК НЕ СЕ ЗАПИШАЛЕ ВО ПРВА ГОДИНА, ДА ГИ ПОДНЕСАТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА УПИС НА ДЕН 23.08.2021 ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК).
ПРИЈАВА ЗА УПИС ВО ПРВА ГОДИНА ДА СЕ ПОДИГНЕ ОД СТРУЧНАТА СЛУЖБА ВО УЧИЛИШТЕТО.

Резултати од второ пријавување на прв уписен рок

Електротехничар за електроника и телекомуникации на македонски наставен јазик
Електротехничар енергетичар на македонски наставен јазик – дуална паралелка
Електротехничар енергетичар на македонски наставен јазик
Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи

Лектири за учебна 2021 2022 година

ЛЕКТИРИ И ДЕЛА ЗА УЧЕБНА 2021-22 ГОДИНА
ЛЕКТИРИ ЗА ТРЕТ СТЕПЕН

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРВ УПИСЕН РОК

Резултати од упис за Електротехничар за компјутерска техника и автоматика

Резултати од упис за Електротехничар за компјутерска техника и автоматика на Албански јазик

Резултати од упис за Електротехничар за електроника и телекомуникации

Резултати од упис за Електротехничар енергетичар – дуална паралелка

Резултати од упис за Електротехничар енергетичар на Албански јазик

Резултати од упис за Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи

Ве очекуваме на уписи

200886967_10159115082355642_5918573642085178200_n

Почитувани деветтоодделенци утре е денот кога ја креирате вашата успешна животна приказна. СЕТУ Михајло Пупин е подготвен да го исполни вашиот сон. Затоа утре 14.06.2021 од 12.00 часот по азбучен ред кој е прикачен на нашата веб страна ве очекуваме. Од утре и вие ќе бидете дел од тимот кој заедно ќе го гради нашето училиште во модерно и европско.

Распоред за упис на ученици во прва година во СЕТУ на ГС „Михајло Пупин” за учебната 2021/2022 година

IMG_2410

Драги полуматуранти, Ве известуваме дека е објавен огласот за упис на ученици во прва година во СЕТУ на ГС „Михајло Пупин” за учебната 2021/2022 година.
Во прва година ќе се запишат вкупно 440 ученици во 14 паралелки според наставните планови и програми.
За повеќе информации:Оглас за упис на ученици во прва година во СЕТУ на ГС „Михајло Пупин” за учебната 2021/2022 година.

Пријавувањето и запишувањето на учениците се врши во еден уписен рок со три пријавувања во месец јуни.
Првото пријавување и запишување на учениците се врши на 14 јуни 2021 година, во период од 12.00 до 19.00 часот, на 15 и 16 јуни 2021 година во период од 07:00 до 19:00 часот и на 17 јуни 2021 година во период од 07:00 до 15:00 часот согласно изготвен распоред од стана на училиштето:

Потпишан меморандум за соработка со Електротехничката школа “ Михајло Пупин “ – Нови Сад – Република Србија

198678100_10159096910685642_6418812569356058005_n

СЕТУ Михајло Пупин ве известува дека е потпишан меморандум за соработка со Електротехничката школа “ Михајло Пупин “ – Нови Сад – Република Србија која ќе започне од месец септември со размена на најдобрите ученици , размена на професори и нивни предавања во двете училишта, заеднички обуки на наставниците, аплицирање во заеднички проекти , размена на искуства и идеи во дуалното образование. Со ова даваме мотивација на сите ученици и наставници да бидат мотивирани и даваат резултати, а со тоа и да ги уживаат бенефитите од овој меморандум на соработка. Им благодарам на нашите домаќини од Нови Сад за прекрасното гостопримство …

Ново промотивно видео на нашиот Youtube канал

Ново промотивно видео на нашиот Youtube канал, погледнете!

ОТВОРЕН ДЕН ВО СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“ -СКОПЈЕ

IMG_1526

На ден 26.05.2021  среда сите ученици кои се заинтересирани да се запишат во нашето училиште и сите кои сеуште размислуваат  каде ќе се запишат нека повелат од 10.00 до 13.00 часот во училишниот двор на отворениот ден на СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“ – Скопје . Наши професори и ученици ќе ви претстават се она што ние го нудиме како училиште.
ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН Ви ги претставува двете нови дуални паралелки

178158336_10158978133865642_16533003441206696_n

СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН Ви ги претставува двете нови дуални паралелки кои стартуваат од 01.09.2021 година и тоа ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР-ЕНЕРГЕТИЧАР и ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧАР. Денес во просториите на училиштето беше потпишан договор за новата дуална паралелка со директорите на четри нови компании кои нудат вработување на учениците од овој профил. Во СЕТУ Михајло Пупин влегуваат како партнери
ЕСМ ( ЕЛЕМ ) Македонија, Раде КОНЧАР контактори и релеи, МАСАК и Либерти.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

Оглас за запишување на ученици во I година во учебна 2021/2022 година

Одлука за објавување интерен оглас за запишување на ученици во I година во учебна 2021/2022 година
Оглас за запишување на ученици во I година во учебна 2021/2022 година

Резултати од категорија Филм во рамки на Електронските натпревари

Првото место го освои ученикот Мелик Вишко од II-5, ментор Наташа Божиновска.
Линк до филмот

Резултати од категорија Видео реклама во рамки на Електронските натпревари

Со задоволство информираме за резултати во категоријата Видео реклама. Првото место го освои ученикот Дамјан Блажески од III-6, ментор Анѓелка Андрески.
Линк до видео рекламата

Резултати од категорија ВЕБ страна во рамки на Електронските натпревари

Првото место го освоија учениците Александар Јанев, Александар Славковски и Мартин Томашевски од III-4, ментор Поликсена Митева.

Второто место го освоија учениците Андреј Велков и Стефан Ристески од III-6, ментор Поликсена Митева.

Третото место го освоија учениците Бојан Ивановски, Марио Пшенко и Давид Мартиноски-Исоски од III-5, ментор Поликсена Митева.

Натпревар по програмирање во С++

На натпреварот по програмирање во С++ кој се одржа online, најдобри резултати покажаа учениците Бојан Ивановски, Давид Мартиноски Исоски и Аријан Јакшиќ од класот III-5, ментор – Анѓелка Андрески.
Со тоа се пласираат за понатамошниот тек на натпреварување, односно на регионалниот натпревар во програмирање С++, во организација на Мендо.
На учениците им честитаме и им посакуваме успех во понатамошните натпревари!

Завршни сметки

Биланс на состојба и биланс на успех 787-10
Биланс на состојба и биланс на успех 903-15
Биланс на состојба и биланс на успех 785-70
Биланс на состојба и биланс на успех 603-13
Биланс на состојба и биланс на успех 785-66

Резултати од категорија Постер во рамки на Електронските натпревари

Со задоволство информираме за резултати во категоријата Постер:

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

Календар за електронски натпревари

Пријавувањето на учениците и предавањето на материјалот во електронска форма (на мејл или на диск) го врши менторот до одговорниот наставник за категоријата, до крајниот датум од календарот.

Резултати од категорија Кариерно портфолио во рамки на Електронските натпревари

Со задоволство информираме во категоријата Кариерно портфолио, Првото место го освои ученикот Сотир Собралиев од IV2, ментор Дијана Трајкоска.
Линк до кариерното портфолио

Резултати од категорија Фотографија во рамки на Електронските натпревари

Со задоволство информираме во категоријата Фотографија, Првото место го освои ученикот Сотир Собралиев од IV2, ментор Дијана Трајкоска.

НАТПРЕВАРИ ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА ОД ОБЛАСТ НА МУЛТИМЕДИЈА

Објава на натпреварите
Календар на натпревари
веб страна 20-21
фотографија 20-21
филм 20-21
постер 20-21
кариерно портфолио 20-21
видео реклама 20-21

Распоред на активности за период 31.12.2020 – 20.01.2021 година

СЕТУГС „Михајло Пупин“ Ви посакува среќни Новогодишни и Божиќни празници!

Известување за пријавените ученици за проектот „Европски компетенции“

Почитувани ученици кои аплициравте за проектот „Европски компетенции“ во рамките на програмата ЕРАЗМУС +, акција КА102 – мобилност на ученици и вработени/ кадар во стручно образование и обука, поддржано од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Ве известуваме дека пријавувањето заврши и Вашите апликации се разгледуваат.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ-ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ДЕКЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

Благодарност од учениците од IV-2

И учениците од IV-2 клас од нашето училиште на креативен начин ја изразија својата благодарност до професорите кои им предавале овие 4 години.
Тие изработија на која можете да ги погледнете нивните пораки за благодарност со клик на името на професорот.

Наша цел е  да ви пренесеме знаење и да бидете успешни.  Ни значи што го препознавате тоа, сме допреле до вас.
Ви посакуваме многу среќа на сите!

Повик за учество во проект – Европски компетенции

Почитувани ученици,
Ни претставува посебно задоволство да Ве известиме дека во рамките на програмата ЕРАЗМУС +, акција КА102 – мобилност на ученици и вработени/ кадар во стручно образование и обука, поддржано од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, нашето училиште,под координација на Институтот за развој на заедницата – ИРЗ Тетово, во партнерство со училиштата:СОУ Ѓорче Петров – Крива Паланка, ССОУ Моша Пијаде Тетово, ОСТУ “Наце Буѓони” Куманово и СУГС Владо Тасевски Скопје, го добивме проектот European competencies – Европски компетенции.
За таа цел од нашето училиште се потребни 5 ученици за учество во проектот кои ќе патуваат и ќе реализираат практична работа во Португалија во Јуни 2021 година. Учениците кои ќе бидат вклучени во проектот ќе развијат различни вештини вклучувајќи: професионални вештини, социјални и мултикултурни, интеграција во различни средини, одговорности, јазични подобрувања и други вештини и придобивки.
За да се пријавите за учество во проектот, потребно е да доставите CV и мотивационо писмо до следната емаил адреса: mpskontakt@yahoo.com.

Видео за благодарност од учениците од IV-5

Учениците од IV-5  клас од нашето училиште СЕТУГС „Михајло Пупин“ , на креативен начин со емотивно видео ја изразија својата благодарност кон професорите кои им предаваат. Линк до видето на нашиот Youtube канал.

Браво дечки, се гордееме што сте наши ученици!

Препораки за однесување на наставниците и учениците за време на наставата на далечина

1

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ОКТОМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2020 / 2021 ГОДИНА)

Рок за ученички стипендии

Почитувани,
Ве известуваме дека рокот за продолжување на ученички стипендии е 30 септември 2020г.
Посетете го линкот од Министерството за образование и наука.

Распоред на часови

Распоред за I и II година за учебната 2020/2021 година
Распоред за III и IV година за учебната 2020/2021 година
Распоред за додатна и дополнителна настава за учебната 2020/2021 година

Самоевалуација на училиштето

Самоевалуација на СЕТУГС „Михајло Пупин“

Распоред на ученици по класови за I година во учебната 2020/2021 година

Список на ученици по класови во I година за учебната 2020/2021 година:
Електротехничар за електроника и телекомуникации :
I-1
I-2

Електротехничар за компјутерска техника и автоматика :
I-3
I-4
I-5
I-6

Електротехничар енергетичар :
I-7

Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи :
I-8

Соопштение за почеток на учебната 2020/2021 година

Почитувани ученици и родители,
новата учебна 2020/2021 година со одлука на Владата на Р.С.Македонија со број 18-8098/1, објавена во Службен весник на 27.08.2020година, ќе започне на 01.10.2020 година. За начинот и формата на одвивање на наставата ќе објавиме допонителни информации.

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2019 / 2020 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – АВГУСТОВСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2019 / 2020 ГОДИНА)

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ на третото пријавување за упис во СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН

Почитувани деветтоодделенци кои сеуште не сте запишани во средно училиште, Ве известуваме дека третото пријавување за упис во СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН е во понеделник на 29.06.2020 со почеток во 08.00 часот и ќе трае до 13.00 часот. Не ја пропуштајте можноста да станете дел од нашиот тим. Слободни места има во профилите :

1. Електротехничар за електроника и телекомуникации
2. Електротехничар- Енергетичар
3. Електричар -електромонтер на електроенергетски мрежи (ЕВН паралелка)
Распоред за пријавување по азбучен ред:
08.00-10,00 А,Б,В,Г,Д,Ѓ,Е,Ж,З,Ѕ
10,00-12,00 И,Ј,К,Л,М,Н,Њ,О,П
12,00-13,00 Р,С,Т,Ќ,У,Ф,Х,Ц,Ч,Џ,Ш

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ..

АЗБУЧЕН РЕД за упис на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година во СЕТУГС “Михајло Пупин” – Скопје

Почитувани ученици и родители,

Во врска со уписот на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година коj ќе се реализира на 24 јуни 2020 година во период од 07:00 до 16:00 часот и 25 јуни 2020 во период од 07:00-13:00, а со цел да се почитуваат препораките дадени од надлежните институции заради настанатата ситуација со вирусот COVID 19, Ве замолуваме доследно почитување и придржување кон следниот:
АЗБУЧЕН РЕД за упис на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година во СЕТУГС “Михајло Пупин” – Скопје.

СООПШTЕНИЕ во врска со издавање на свидетелства и дипломи

СООПШTЕНИЕ во врска со издавање на свидетелства и дипломи

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПОПРАВНИ И ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2019 / 2020 ГОДИНА)

КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПОПРАВНИ ИСПИТИ – ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2019 / 2020 ГОДИНА)
КОМИСИИ И ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ ИСПИТИ – ЈУНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА (УЧЕБНА 2019 / 2020 ГОДИНА)

Резултати од прв уписен рок

Почитувани ученици, ова се резултатите од првото пријавување во јунскиот уписен рок по образовни профили. Истите се истакнати и на влезот на училиштето. На примените ученици им честитаме и им посакуваме успешно школување и средношколски денови за паметење!
EЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА И АВТОМАТИКА
ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА ЕЛЕКТРОНИКА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ
ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ЗА ЕНЕРГЕТИКА
ЕЛЕКТРИЧАР ЕЛЕКТРОМОНТЕР ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКИ МРЕЖИ – ЕВН паралелка
ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧАР

Последни подготовки за утрешниот упис

Последни подготовки за утрешниот упис – Ве очекуваме!

Ве очекуваме на уписи на 16 и 17.06.2020

Уште едно од промотивните видеа на нашиот youtube канал погледнете овде.
Ве очекуваме на уписи на 16 и 17.06.2020 од 07-19.00h.

Протокол за упис во прва година

ПРОТОКОЛ
АЗБУЧЕН РЕД

Инвестирај во својата иднина – средно електротехничко училиште „Михајло Пупин“ -Скопје

Новото видео како дел од нашата on-line кампања веќе достапно на нашиот Youtube канал - Инвестирај во својата иднина – средно електротехничко училиште „Михајло Пупин“ -Скопје

Известување за деветооделенците од другите градови – наши идни ученици

ПОЧИТУВАНИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ (ДЕВЕТТООДДЕЛЕНЦИ ),

Средното електротехничко училиште на Град Скопје „Михајло Пупин“ Ве известува  дека за сите ученици кои ќе се запишат во нашето училиште , а се од други градови во Република С.Македонија, ќе бидат обезбедени места за сместување во домот Партеније Зоографски, кој е веднаш до нашето училиште. Децата нема да мора да користат никаков превоз до училиштето. Оддалеченоста на домот од училиштето е 15 метри.

 

Пријавување на вонредни испити за јунска испитна сесија

   Пријавувањето на вонредните испити за јунската испитна сесија за учебната 2019 / 2020година ќе се реализира во училиштето во периодот од 01.06.2020 до 10.06.2020 год., од 08.00 до 12.00 часот. Одговорен за вонредни ученици – Зоран Мицевски.

ИНВЕСТИРАЈ ВО СВОЈАТА ИДНИНА ЗАПИШИ СЕ ВО ПУПИН

Погледнете го новото видео на нашиот Youtube канал: ИНВЕСТИРАЈ ВО СВОЈАТА ИДНИНА ЗАПИШИ СЕ ВО ПУПИН !

Инвестирај во својата иднина – запиши се во Пупин

Инвестирај во својата иднина – запиши се во Пупин

Термини за полагање Државна матура и завршен испит, јуни 2020

Термини за полагање Државна матура и завршен испит, јуни 2020

Проект „Чиста Енергија за Чист Воздух“

1

Во рамки на проектот „Чиста енергија за чист воздух“, во организација на Центар за промоција на одржливи земјоделски практики и рурален развој ЗГ ЦеПроСАРД, поддржан од Владата на РСМ, на 14.05.2020 се одржа онлајн Завршен Настан преку ZOOM платформата, на кој присуствуваа ученици од втора и четврта година од нашето училиште.

Потпишан е Меморандум со компанијата ЕВН за реализација на проектот „20-20-20“: Повеќе пракса за стручни кадри во средното образование

evn2

XXXVI државни натпревари на електротехничките, машинските и сообраќајните средни училишта на Република Македонија

image-0-02-05-3452b017

На Државниот натпревар за ученици од електротехничките, машинските и сообраќајните средни училишта кој се одржа на 05.05.2017 година во СОУ „Ѓошо Викентиев “ – Кочани нашето училиште учествувше со пет ученици, (по еден од сите образовни профили и еден ученик со научен труд):

Првонаградени на 53-от Државен натпревар на младите истражувачи од Р.Македонија – Наука на млади

18403357_1893802170637329_7867770236616017650_n

На ден 13.05.2017 година во СУ „Гоце Делчев“ – Куманово се одржа 53-от Државен натпревар на младите истражувачи од Р.Македонија – Наука на млади. Ученикот Андреј Трајанов II – 4, под менторство на проф. Наташа

Е-настава

Линк до веб страната на еден од нашите наставници по стручни предмети, каде тековно се поставуваат е-содржини за потребите на наставата. Пријатно учење!

www.programiranjeiavtomatika.wordpress.com

Интервју за емисијата на влашки јазик

Интервју за реформите во образовниот профил Електротехничар за компјутерска техника и автоматика, EVN паралелката, проектите на училиштето и дел од работата на техничката секција.

Линк до интервјуто на youtube

Наградени на „Лидер 2017 година“

IMG-d3d88a98fcc7319d4d177dabbc4743cc-V

На ден: 07.12.2017 година во СОУ „Никола Карев“ – Стумица се одржа третиот по ред натпревар „ЛИДЕР“ – избор на најдобар ученик по струка од завршните години во стручното образование во Република Македонија. На натпреварот учествуваа ученици од областа на електротехниката, машинството и сообраќајот.

Обука за ОТО роботи во Школски центар Крањ

IMG_20180115_083723

               Благодарение на успешната соработка помеѓу СЕТУГС „Михајло Пупин“ и Школскиот центар Крањ, група ученици од втора година  од нашето училиште од 13.01.2018година до 21.01.2018 заминаа на обука за ОТО роботи во Р.Словенија.

Техничката секција успешно одговори на барањата

IMG_20171108_120242

       Во текот на првото полугодие од учебната 2017/2018 година Техничката секција, во која членуваат ученици од сите четири години и сите образовни профили, успешно одговори на барањата за одржување на компјутерската опрема во училиштето. Учениците од Техничката секција поправија 130 монитори, 60 mouse-и, 10 тастатури и 30 компјутери.

Успешен настап на државниот натпревар за средни стручни училишта

Capture

     На ден: 04.05.2018 година во просториите на АСУЦ „Боро Петрушевски“ – Скопје, се одржа XXXVII – те Државен натпревар на учениците од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта на Р. Македонија.

Ученици на обука во средното училиште „Руѓер Бошковиќ“-Винковци, Р Хрватска

thumbnail (5)

    Во рамки на програмата за соработка помеѓу СЕТУГС „Михајло Пупин“ Скопје и техничкото училиште „Руѓер Бошковиќ“ од Винковци, Република Хрватска – Мобилност за учење преку пракса, во периодот од 22 до 28.04.2018 година се реализираше обука со наслов: „Програмирање на индустриска роботска рака“ во Техничката школа „Руѓер Бошковиќ“.

Денови на електротехниката 2018 година

IMG-530b8b8851139e31f6070a7150f5bc9c-V

     Во периодот од 21.05.2018 до 23.05.2018 година во просториите на нашето училиште се одржа седмата манифестација ,„Денови на електротехника 2018’’ со учество  на 27 основни училишта од Град Скопје и вкупно пријавени: 108 ученици и 26 наставници-ментори.

Пофалница за нашето училиште

1

    За учество во училишните спортски лиги во организација на градот, за учебната 2017/2018 година, градоначалникот на Град Скопје, господинот Петре Шилегов  на нашето училиште му додели пофалница.

Уште еден успех на учениците од СЕТУГС „Михајло Пупин“

1

   Во Владата на Република Македонија се одржа настан во организација на Фондот за технолошки развој и иновации посветен на прогласување на најуспешните 20 училишта од Предизвикот за млади истражувачи.

Благодарници и награди за постигнати високи резултати на регионалните натпревари од електротехничката струка

1

   Градоначалникот на Град Скопје, господинот Петре Шилегов им врачи благодарници и награди на учениците од СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Скопје, Никола Индовски и Давид Тираноски за постигнатите високи резултати на регионалните натпревари од електротехничката струка, како и благодарници на нивните ментори кои ги подготвуваа – Ивица Шпољариќ и Софија Темкова.

СЕТУГС „Михајло Пупин“ гостува на телевизија Сител -емисија „Ја сакам Македонија“

Ја сакам Македонија-СЕТУГС Михајло Пупин

Започна новата учебна 2018/2019 година

IMG-681fa4c90612e2dfe8014e2f58db61e2-V

   На првиот училишен ден пред учениците од прва година, родителите и гостите од Град Скопје, општина Гази Баба и бизнис секторот, пригодно обраќање имаа директорот на училиштето Димитар Ѓорѓиев и претседателот на управниот одбор на ЕВН Македонија Штефан Петер.

Соработка со Црвен крст ОО Гази Баба

2

   На 27.09.2018 во просториите на Домот на културата- населба Автокоманда, во оранизација на  Црвен крст ОО Гази Баба се одржа мотивациски настан на тема: „Приказна за хероите од мојот град“, со цел да се промовира и подигне јавната свест за значењето на општесвениот активизам, вредностите како и потребите и начините за подобрување на општеството.

Посета на Музеј на современа уметност

4

   Во рамките на модуларната настава по предметот македонски јазик и литература на 2 и 4 октомври учениците од нашето училиште имаа можност да го посетат Музејот на современа уметност.

СОРАБОТКАТА СО ЕВН МАКЕДОНИЈА НА ПОВИСОКО НИВО

DSC_4243

  И оваа учебна 2018/2019 година продолжува соработката со компанијата ЕВН Македонија. Имено, по успешното стартување на проектот „20-20-20“ за оваа учебна година предвидени се повеќе активности во насока на подобрување на условите за работа на учениците од ЕВН паралектата и стекнување на квалитени и трајни знаења кои ќе бидат применливи на пазарот на трудот.

Одбележан патрониот ден на училиштето

DSC_4451

 На ден 09.10.2018 во просториите на нашето училиште беше одржана свечена приредба по повод патронатот на училиштето.

Проект CORELA – ERASMUS + 2018-2020 година

DSC_5268

  Започна проектот чиj носител е нашето училиште СЕТУ на Град Скопје “Михајло Пупин”- Скопје,заедно со нашите партнери Школски центар Крањ – Словенија, Универзитетот во Марибор ( Словенија ), Техничкото училиште Руџер Бошковиќ – Винковци ( Хрватска ) и ДТК Смарт- тек – Скопје.

Tрето место на 39 Макинова 2018

2

Од 24-ти до 28-ми Октомври, во рамките на Технома саемот, во Скопје, се одржаа манифестациите „Макинова“ и „Еконова“ кои ги организира СПАТУМ – Сојузот на пронаоѓачи и автори на технички унапредувања на Македонија, во соработка со Народна техника на Македонија.

Првонаградени на општински натпревар

2_1542185174268

На 34-тиот општински противпожарен квиз-натпревар кој се одржа на 07.11.2018 година во просториите на ООУ „Крум Тошев“ општина Гази Баба, екипата од СЕТУГС „Михајло Пупин“ го свои првото место.

Благодарница од Црвен крст на Република Македонија

IMG_5775

   Црвен крст на Република Македонија додели пофалница на СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Скопје како институција со постигнати најдобри резултати на полето на крводарителството. Хуманоста пред се!

Есенска крводарителска акција

IMG_20181115_103043

   На ден: 15.11.2018 година во просториите на нашето училиште се спроведе есенската крводарителска акција предвидена за учебната 2018 / 2019 година во организација на Црвен Крст – општинска организација Гази Баба.

Лидер на струката 2018

47478097_356695695080928_970340125571547136_n

    На ден 03.12.2018 година во ОСТУ „Наце Буѓони“-Куманово се одржа петтиот по ред натпревар „ЛИДЕР“ – избор на најдобар ученик по струка од завршните години во стручното образование во Република Македонија.

Први во категоријата филм

IMG_4789

    И оваа година нашите ученици учествуваа на конкурсот од програмата Млади репортери за животна средина кој беше на тема „ Мисија воздух“, а во организација на ОХО.

Продолжува соработката со компанијата ЕВН Македонија

IMG_20190129_114017

   На ден: 29.01.2019 година во дворот на нашето училиште беше поставен камен-темелник на полигонот за тренинг на учениците од образовниот профил електричар-елетромонтер на електроенергетски мрежи.

Меморандум за соработка со „Глобал секјурити“ ДООЕЛ Скопје

20190226-kako-da-izbrkate-kradec-so-mirizliv-chad-1

   Средното електротехничко училиште ,,Михајло Пупин“ – Скопје и компанијата за техничко обезбедување ,,Глобал секјурити“ ДООЕЛ Скопје потпишаа меморандум за соработка со цел да им овозможат на учениците да учат низ пракса и полесно да најдат работа по матурирањето.

https://www.fakulteti.mk/kako da izbrkate kradec so mirizliv cad

Завршни сметки за 2018 година

Биланс на состојба и биланс на успех 787-10
Биланс-на-состојба-и-биланс-на-успех-903-15.pdf
Биланс на состојба и биланс на успех 785-85
Биланс на состојба и биланс на успех 785-70
Биланс на состојба и биланс на успех 785-66
Биланс на состојба и биланс на успех 603-13

Покана за Денови на електротехниката

Почитувани,
Средното електротехничко училиште на Град Скопје ” Михајло Пупин ” – Скопје Ве поканува на учество на натпреварот Денови на електротехника, кој по осми пат се одржува во нашето училиште.

ИНФОТИН на гости кај МИХАЈЛО ПУПИН

ИНФОТИН на гости кај СЕТУГС „Михајло Пупин“

Повеќе видеа од нашето училиште погледнете на нашиот youtube канал http://bit.ly/mihajlopupin

ОТВОРЕН ДЕН ВО СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“ -18.05.2019

mihajlopupinslikistrana_00006

    ПОЧИТУВАНИ, ВЕ ИЗВЕСТУВАМЕ ДЕКА НА ДЕН 18.05.2019 ГОДИНА (САБОТА ) СО ПОЧЕТОК ВО 11.00 ЧАСОТ ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ – СРЕДНО ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКО УЧИЛИШТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ „ МИХАЈЛО ПУПИН“ – СКОПЈЕ ЌЕ ИМА ОТВОРЕН ДЕН ЗА СИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ДЕВЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ. ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЗАПОЗНААТ ПОДОБРО СО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ И ДА ГО ПРОДОЛЖАТ СВОЕТО ШКОЛУВАЊЕ ТОКМУ КАЈ НАС.

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ!

Прво место за медиумски производ на конкурсот „Изрази се преку медиумите“

1

      На конкурсот „Изрази се преку медиумите“ кој го организираше Институтот за комуникациски студии на тема „Сакам да живеам во чиста околина“ учествуваше и нашето училиштe со краток филм. Филмот го изработи Берат Ахметај од II-5 клас, а текстот во видеото го чита Илија Ристов од истиот клас.

Денови на електротехниката

60481011_10156820728965642_1199824819516866560_n

Денови на електротехниката 2019: ЕВН го поттикнува интересот кај идните средношколци за техничките науки

ОТВОРЕН ДЕН ВО СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“

Финалисти на Денови на електротехниката-17.05.2019 12.00h

   Училишта чии тимови – финалисти ќе се натпреваруваат на квизот „Тркало на среќата” кој ќе се одржува на 17.05.2019 год. (петок) од 12.00h во рамките на осмата по ред манифестација „Денови на електротехниката” при СЕТУ на ГС „Михајло Пупин” – Скопје се:

Teст и клуч од Денови на електротехниката 2019

Тест Денови на електротехниката 2019
Клуч Денови на електротехниката 2019

СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“ Е ПРВОТО УЧИЛИШТЕ ШТО ПРОМОВИРА E – LEARNING

71213665_10157191927925642_4414884131524050944_n

    СЕТУГС „МИХАЈЛО ПУПИН“ е првото училиште во Р.С.Македонија што промовира E – LEARNING. Сите ученици од образовниот профил Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи ќе добијат таблети на кои ќе ги имаат сите наставни програми и учебници, тестови и се што е потребно за напредна настава. Најнова светска технологија. Промовирањето на E- learning го направи Штефан Петер – претседателот на управниот одбор на ЕВН Македонија.

Честит патронат СЕТУГС „Михајло Пупин“

71743675_10157239306080642_3507634760543371264_n

Вицепремиерот Анѓушев на одбележување на патрониот празник на СЕТУ Михајло Пупин – Инсталираната фотоволтаична централа е корисна за практична настава на учениците, запишан рекорден број на ученици во 2019 година

Вицепремиерот Анѓушев на одбележување на патрониот празник на СЕТУГС „Михајло Пупин“, инсталираната фотоволтаична централа е корисна за практична настава на учениците, запишан рекорден број на ученици

СТОП ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИИ

11

       Во соработка со Институтот за комуникациски студии, во нашето училиште на 6 и 12 ноември се одржаа работилници во рамките на Денови на медиумската писменост.

Противпожарна симулација во СЕТУГС „Михајло Пупин“

IMG-6c4f00abf93691a109eaf174117a61fb-V

   На 13.12.2019 во нашето училиште СЕТУГС „Михајло Пупин“ направивме симулација на пожар, со цел да се обучат учениците и вработените за план за евакуација при несакани ситуации. Благодарност до Противпожарната бригада на Град Скопје.

Горди на нашиот ученик

Успешна приказна на нашиот ученик Илија Ристов од III-5 клас.
Приказната за ова дете – гениј од Демир Капија ќе ве инспирира

Регионален натпревар по математика во СЕТУГС „Михајло Пупин“ – Скопје

Сабота 08.02.2020 во СЕТУ на Град Скопје Михајло Пупин ќе се одржи регионален натпревар за средни училишта  по предметот Математика. Натпреварот ќе започне во 09.30 минути.

Регионален натпревар по математика

85054167_10157673055860642_7768977187079716864_n

Денес во нашето училиште СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН се одржа регионален натпревар по математика на кој земаа учество околу 100 ученици од средните училишта.

Додела на таблети на учениците

83916707_10157654553225642_6719083615667355648_n

СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН е прво училиште во Македонија кое додели таблети на секое дете од образовниот профил Електричар електромонтер за електроенергетски мрежи и ја пушти во употреба платформата CANVAS.

Опремување на кабинети

83513301_10157614032225642_4020586299592278016_n

Продолжуваме со опремување на повеќе кабинети. Кабинет за практична настава (нови компјутери), лабораторија по физика, опрема за новите кабинети по електроника.

Завршни сметки

Биланс на состојба и биланс на успех 785-66
Биланс на состојба и биланс на успех 785-70
Биланс на состојба и биланс на успех 785-85
Биланс на состојба и биланс на успех 787-10
Биланс на состојба и биланс на успех 903-15

Прекин на наставата во наредните 14 дена

izvesutvanje do  gradonacalnik0001

Прекин на воспитно-образовниот процес и наставата

ON-LINE НАСТАВА

Почитувани ученици,
поради тековната состојба со прекин на воспитно-образовниот процес, поставуваме нов сервис на веб страната на СЕТУГС „Михајло Пупин“. Имено поставена е страница ON-LINE НАСТАВА , каде по наставни години можете да ги најдете соодветните предмети и да ги преземате лекциите, презентациите , наставните материјали соодветно на вашиот распоред, кои тековно ќе бидат ажурирани. Секако предметните наставници стојат на располагање за консулатции.
Воедно ве замолуваме да се придржувате на препораките од Министерството за здравство и ви посакуваме добро здравје и пријатно учење!

СЕТУГС „Михајло Пупин“ изработува заштитни маски против Корона

90849234_10157834057055642_735993416978006016_n

СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН – Почитувaни во кординација со 3D принт медицинска опрема од денес во погон го ставивме 3Д принтерот во работа за производство на Визири или заштитни маски против вирусот Корона кој ќе ги донираме на медицинските лица.. До крајот на годината ќе направиме напори да обезбедиме уште најмалку еден 3Д принтер за потребите на наставата во училиштето..
# ОСТАНИ ДОМА СПАСИ ЖИВОТ #

Соопштение

image0
Почитувани колеги,
Според насоките за постапување од МОН, бр. 08-4147/1 од 25.03.2020 год., кои ќе се применуваат за времетраење на вонредната состојба со Корона вирусот, настaвата ќе се реализира преку далечинско учење односно учење од дома, со примена на средства за електронска комуникација без заедничко физичко присуство на учесниците во наставниот процес и кои овозможуваат взаемна двонасочна комуникација.

ИНВЕСТИРАЈ ВО СВОЈАТА ИДНИНА ЗАПИШИ СЕ ВО ПУПИН

otvoren den

КОНКУРС ЗА УПИС НА УЧЕНИЦИ ВО УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

90965521_523647021654566_4672102185213886464_n

Конкурс_2020_-_2021-средно_образование

УПАТСТВО ЗА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА НАЧИНОТ НА ОЦЕНУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ПЕРИОДОТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВА ПРЕКУ ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ, ОДНОСНО УЧЕЊЕ ОД ДОМА

Upatstvo_ocenuvanje

Известување за наставници по стручни предмети

СЕТУГС „Михајло Пупин“ -систем за автоматското дезинфицирање на возилата на територија на Гази Баба

92291651_10157879937980642_7704502533896536064_n

СЕТУ „Михајло Пупин “ и ЕМУЦ „ 8-ми Септември“ во соработка со Кризниот штаб на Општина Гази Баба подготвува систем за автоматското дезинфицирање на возилата на територија на Гази Баба .

Youtube канал на училиштето

Повеќе видеа со изработки на учениците и гостувања во емисии можете да погледнете на нашиот Youtube  канал.

Резултати од проектни задачи 2019/2020 година

zapisnik
Proektni I DEL
Proektni II DEL

Оглас со потребни документи за упис во 2020/2021 учебна година

Оглас со потребни документи за упис во 2020/2021 учебна година

Предавање на тема „Чиста енергија за чист воздух“

1

На 21.04.2020 во организација на Центар за промоција на одржливи земјоделски практики и рурален развој
ЗГ ЦеПроСАРД, во рамки на проектот „Чиста енергија за чист воздух“ ,поддржан од Владата на РСМ, се одржа обука на тема „ Намалување на аерозагадувањето со намалување на енергијата во домаќинствата“.

Поставено ново видео на YOUTUBE каналот на училиштето

Поставено ново видео на Youtube каналот на СЕТУГС „Михајло Пупин“ со содржина од одбрана на проектна задача на ученик.

Гостување во емисијата на влашки јазик

По повод освоеното прво место на МАССУМ за најдобра веб страна и online наставата во СЕТУГС „Михајло Пупин“, проф. Анѓелка Андрески гостува во емисијата на влашки јазик на МРТВ – Scanteau. Погледнете го целото интервју на нашиот youtube канал.

Видео прошетка низ СЕТУГС „Михајло Пупин“

Погледнете го новото видео на нашиот youtube канал кое ве води на виртуелна прошетка низ нашето училиште.

Известување до сите деветоодделенци

Почитувани деветооделенци, наши идни ученици – средношколци,
ве известуваме дека закажаниот отворен ден во сабота 16.05.2020 поради вонредната состојба нема да се одржи. Сите потребни информации ќе можете да ги најдете на нашата веб страна и нашиот Youtube канал на кој ќе поставуваме видеа и ќе ги споделуваме на веб страната.
Ве очекуваме на уписи!

Поранешни ученици на СЕТУГС „Михајло Пупин“

Нови видеа на нашиот Youtube канал, во кои поранешни ученици зборуваат за позитивното искуство од СЕТУГС „Михајло Пупин“:
Атанас Шајкаров
Александар Блажевски
Васил Соколчевски
Теодора Спасовска
Александар Стојанов
Јовица Блажевски
Михаил Стоилов
Јована Николоска
Стефан Митров
Филип Симоновски
Кире Арсовски

Ново видео – EVN паралелка

Поглeднете го новото видео на нашиот Youtube канал – EVN паралелка.

Програма ACCESS

243376998_10159364934280642_3965646636266566097_n

Завршивме уште еден проект кој траеше две години со ученици од СЕТУ МИХАЈЛО ПУПИН на радост на сите нас. поддржана од Американската амбасада донесе многу знаење и радост на нашите ученици. Благодарност и до колешката Моника Талеска за несебичното залагање.