Натпревар по програмирање во С++

На натпреварот по програмирање во С++ кој се одржа online, најдобри резултати покажаа учениците Бојан Ивановски, Давид Мартиноски Исоски и Аријан Јакшиќ од класот III-5, ментор – Анѓелка Андрески.
Со тоа се пласираат за понатамошниот тек на натпреварување, односно на регионалниот натпревар во програмирање С++, во организација на Мендо.
На учениците им честитаме и им посакуваме успех во понатамошните натпревари!