Првонаградени на 53-от Државен натпревар на младите истражувачи од Р.Македонија – Наука на млади

18403357_1893802170637329_7867770236616017650_n

На ден 13.05.2017 година во СУ „Гоце Делчев“ – Куманово се одржа 53-от Државен натпревар на младите истражувачи од Р.Македонија – Наука на млади. Ученикот Андреј Трајанов II – 4, под менторство на проф. Наташа Божиновска, во категорија автоматика и роботика, се претстави со труд „CNC машина“ и го освои првото место.

      За ученикот беше организирана едукативна екскурзија со посета на Државен натпревар на младите истражувачи во Словенија, Австрија, Хрватска и Србија во организација на Народна техника на Македонија.

На ученикот му честитаме за постигнатиот успех