Финалисти на Денови на електротехниката-17.05.2019 12.00h

   Училишта чии тимови – финалисти ќе се натпреваруваат на квизот „Тркало на среќата” кој ќе се одржува на 17.05.2019 год. (петок) од 12.00h во рамките на осмата по ред манифестација „Денови на електротехниката” при СЕТУ на ГС „Михајло Пупин” – Скопје се:

Реден број

Назив на основното училиште

Вкупно бодови

1.

ООУ „Тихомир Милошевски“ – Ѓорче Петров

269

2.

ООУ „Петар Поп Арсов“- Карпош

263

3.

ООУ „11 Октомври“ – Центар

257

Најуспешен учесник на осмата по ред манифестација „Денови на електротехниката” при СЕТУ на ГС „Михајло Пупин” – Скопје, со освоени максимални 100 поени е ученичката:

Сандра Недановска, ООУ „11 Октомври” – Центар

Ментор: Рада Манчева

Резултати од тестот по Физика на Денови на електротехниката

Честитки за финалистите и им посакуваме успех во финалето!